Mentoring voor Coaches

Het 7 maanden Mentorship programma is voor gepassioneerde vrouwelijke coaches, therapeuten, psychologen die zich persoonlijk én zakelijk meer willen verbinden met de thema’s: seksualiteit, intimiteit en relaties in hun eigen praktijk.

Dit programma is ontworpen om jou, als coach, volledig te faciliteren in jouw inhoudelijke impact als mens en professional in jouw coachingspraktijk.

Hoe het begon

Al jarenlang coach ik mensen in hun sensualiteit, seksualiteit en relaties. Ook zie ik, als relatie therapeut, vele koppels per week die op zoek zijn naar meer verbinding met zichzelf en elkaar in de liefdesrelatie.

Mijn praktijk is bijzonder succesvol. Ik ben altijd volledig volgeboekt in het herfst, winter en lente seizoen en coach met heel veel liefde en plezier. Ik verdien er meer dan genoeg geld mee. Ik kan mijn hele gezin onderhouden en maak investeringen in mijzelf en mijn bedrijf. Dat is niet uit de lucht komen vallen. Ik heb ontzettend hard voor mijn expertise gewerkt.

Ik volgde vele studies, maar gek genoeg, hebben die mij nagenoeg niks gebracht als het gaat over het runnen van mijn eigen praktijk. In de GGZ, waar ik jarenlang werkte, heb je een oneindige in- en uitstroom van mensen. Als privé praktijk ben je zelf verantwoordelijk voor je instroom. En heel eerlijk…..je kunt nergens achter schuilen als het gaat om het succes van je trajecten. Hier ben je geheel zelf verantwoordelijk voor. Dit geeft een druk, die echt pittig kan voelen.

Om mij te verdiepen volgde ik business coaching. Ik probeerde alle tips and tricks uit, maar voelde mij niet thuis in de ‘ik beloof jou de oplossing voor al jouw problemen’ mentaliteit. Ook het schreeuwerige social media advies, past echt niet bij mij. Ik vond er simpelweg niet mijn plek.

Maar hoe zorg je dan voor dat je een succesvolle praktijk krijgt?

Ik besloot te gaan voor kwaliteit. En vertrouwde dat dit mijn beste marketing zou worden. Mensen vertellen anderen mensen dat ze bij mij terecht kunnen. En die vertellen het weer door…

Ik ging op zoek naar een mentor, die samen met mij zou kijken, waar mijn unieke kwaliteiten lagen en hoe ik die kon omzetten in diensten, programma’s en een primaire boodschap. Ik wilde ook graag leren op inhoudelijk niveau. Want veel van de vragen die cliënten hebben, zijn zo gelaagd, daar wil je graag van meerdere kanten naar leren kijken. Zeker als het gaat om seksualiteit en lichaamsgericht werken.

Ik vond deze niet. En dacht… later als ik het onder de knie heb, dan word ik die mentor. Want samen is zo veel fijner, leuker en inspirerender dan alleen.

In het kort

Een uniek 7 maanden programma ideaal voor coaches/ therapeuten / psychologen die werken/ (her)starten in een eigen praktijk die met seksualiteit, embodiment en relaties willen werken.

Helemaal op jou afgestemd, leer je eerst kijken naar jouw eigen (helings) embodimentproces en later hoe je dit anderen door een vergelijkbaar proces kunt laten gaan.

Mentoring

Wekelijks een sessie om op jezelf als mens en als coach te reflecteren. Intervisie, casuïstiek, sessie en traject begeleiding

Oefening

Sensual / Sexual/ Intimicy embodiment self practice staat centraal als zelfstudie tussen de sessies in. Je krijgt hiervoor toegang tot al mijn online programma’s. Ook zullen we embodiment sessies live oefenen.

Het vinden én maken van jouw signatuur programma/ aanbod

Waar ligt jouw gave? Wat vind jij het allerleukst? Hoe bied jij jouw dienst aan? Hulp bij het ontwerpen van jouw (online) programma.

Profilering

Hoe zet jij jouw praktijk in de markt? Hoe run je jouw socials en zorg je voor een natuurlijke marketing.

Hoe ziet een traject eruit?

 

Waarom mentoren naast een standaard opleiding?

Niet alleen als professional, maar ook als mens helpt het om het proces met je eigen seksualiteit aan te gaan. Je gaat honderden vragen beantwoorden in jouw sessies, die simpelweg niet uit te leggen zijn als je ze zelf niet hebt doorleefd. Net als in de Mindfulness opleiding, waar je geen mediatie les kan geven zonder zelf meditatie te beoefenen. Is het net zo als bij sexual embodiment practice.

Hoe verbind je met je seksuele zelf? Hoe werk je met je lichaam? Wat is een seksuele identiteit? En hoe leer ik dat anderen aan?

Ieder die bij het mentoring programma komt als professional gaat dus zelf uitgebreid op onderzoek uit.

Een mooie aanvulling op het wetenschappelijke kader zijn de oude tradities die zich gespecialiseerd hebben in het werken met de seksuele energie. Inhoudelijk richten we hier ons op, maar ook het ondernemerschap kun je daar prachtig in betrekken. Toen ik het werken binnen de GGZ verliet, moest ik alles nog leren over het runnen van een eigen praktijk. Het aantrekken van cliënten, het leren werken met een groeimodel voor de cliënt, het succesvol afronden van trajecten. Waar richt ik mij primair op? Wat worden mijn hoofddiensten en wat doe ik erbij? Na ruim 10 jaar ondernemen, heb ik alle fouten wel gemaakt. Gelukkig heb ik meer dingen goed gedaan. Eén van die dingen is dat ik altijd met mijn eigen ritme mee leef. Mijn ritme als mens, meebewegend op het ritme van de natuur.
Yin en Yang: een balans die je hard nodig hebt om tot succes te komen in je business.

Voel je welkom om je vraag te stellen om te kijken of we een match zijn!

 

Coachen met (zelf)vertrouwen en succes

Leer hoe je niet alleen je eigen sensuele & seksuele beleving positief kunt beïnvloeden, maar ook die van jouw cliënten.
– Trauma informed werken in je sessies
– Seksuologie combineren met Holistische seksualiteit (Tantra- Taoisme)
– Traject opbouw (leercurve clienten begeleiden)
– Leer hoe je aanvullende embodiment practices ontwerpt voor jouw cliënten.
– Mindfulness, visualisatie, meditatie, ademwerk, beweging, sounding, focus sensate.
– Doorverwijzen en samenwerken
– Leer hoe je jouw kennis inzet & faciliteert in Retreats, Groepen (Cirkels)& Events

Topics

Seksualiteit is een zeer jonge wetenschap. En de vrouwelijke seksualiteit en haar beleving is nóg veel jonger. Goede voorlichting hebben wij nauwelijks gekregen. Vrij experimenteren en hier over praten is niet in onze cultuur verankerd. Gek genoeg weten wij vrouwen, dus nauwelijks iets over ons eigen lichaam en seksualiteit. We hebben nooit geleerd om seksueel te verrijken. Als je hier in wilt groeien, zul je dus zelf eerst moeten ervaren.

In deze 7 maanden ga je op reis. Een mix tussen kennis & wetenschap, oude wijsheid & tradities, sexual & embodiment practices. De eerste maanden zijn gericht op jouw eigen sensualiteit en seksualiteits-beleving.

Hoe breng je de geleerde vaardigeheden over seksualiteit nu eigenlijk over naar je cliënt? Een goede coach laat een cliënt in contact komen met haar eigen wijsheid en kracht. Een goede coach creëert geen afhankelijkheid relatie, maar maakt ruimte voor het proces van de cliënt in een veilige setting.

Coachen is een prachtig vak, maar het kan je ook onzeker maken. Zelfvertrouwen, eigenwaarde en geloof in je methode is een must voor een succesvol traject. Het kunnen opbouwen van een goede client – coach relatie is bepalend voor het behalen van je doelen.

Ik ben mijn hele leven therapeut, trainer, manager of coach geweest in diverse settings en met de meest uiteenlopende doelgroepen. Zeker nu je leert werken met de seksuolgie en holistische seksualiteit.
Het voelt rijk om je leercurve te kunnen bespreken. Om je programma’s te kunnen laten checken. Om in alle rust te kunnen verifiëren of je jouw kennis goed overdraagt aan jouw cliënt.

Breng je eigen wensen mee

Retreats & Events
Hoe sta je voor een groep? Faciliteren waar je zelf altijd van gedroomd hebt. Het succesvol hosten van een retreat of event is een enorme uitdaging. Maar het kan je business een geweldige boost geven. Hoe presenteer je je voor de groep?
Hoe neem je leiding op een belichaamde manier?
Hoe bouw je je programma op zodat mensen zich veilig voelen, zich openen, connectie kunnen maken met hun lichaam?
Hoe zorg ik dat mijn boodschap over komt? Hoe zorg ik dat mijn bezoekers zich gezien en gehoord voelen? En hoe zorg ik dat ze vol zitten?
Leer hoe je een event of retreat programma ontwerpt voor jouw doelgroep?

Ik heb ruime ervaring met het leiden van Sisterhood Circles, retreats en events. Mocht jij dit ook leuk vinden, kunnen we dit verwerken in het 7 maanden traject.

Wat is inbegrepen bij een traject?

"Elke week thuiskomen bij jezelf, zeven maanden lang."

" Ik heb zoveel meer vertrouwen in mijn eigen pad, ik mag het op mijn manier doen, "

"Ik vond het heerlijk om met Guusje mijn sessies door te nemen, zoveel geleerd!!"

"Ik kan nu mijn eigen visualisaties en meditaties opnemen voor mijn eigen cliënten, Zo fijn!."

REVIEW

Guusje is een buitengewoon getalenteerde coach, therapeut & teacher die voor mij een liefdevolle en veilige space heeft gehouden gedurende het Mentoring voor Coaches traject.
Wat haar manier van werken zo bijzonder én effectief maakt is de wisselwerking tussen haar therapeutische vaardigheden, coaching-tools, spiritueel/ holistische rituelen en eindeloos veel kennis en ervaring! Ik kwam bij Guusje omdat ik mijn eigen cliënten wilde begeleiden op een meer holistische wijze. Daarbij wilde ik als single moeder opnieuw leren verbinden met mijn eigen sensualiteit en seksualiteit. Dit traject hielp mij om dieper in verbinding te komen met mijn kern en om van daaruit een betere coach te zijn voor mijn cliënten. Daarbij ervaar ik nu zo veel meer pleasure en plezier in mijn leven. Dit was echt de verdiepingsslag waar ik naar op zoek was: embodied living & teaching!
Bij Guusje voelde ik me volledig geaccepteerd, gesteund, gehoord en gezien. Haar sessies waren altijd heel waardevol, leerzaam en liefdevol. Ze is de beste, meest liefdevolle en professionele coach die ik me maar kon wensen! Ben jij een vrouw die vanuit sensuele belichaming wil leven én coachen? Dan is Sensual Glow/ Guusje Wannet dé place to be.

Isabella Machinè

REVIEW

Mijn ervaring delen van het traject voor coaches heeft even op zich laten wachten. Maar ik voel en begrijp nu nooit als anders hoe waardevol het is om te belichten wat een waardevol traject het bij Guusje is geweest. Ik voelde dat ik de aangeraakte trauma’s binnen mijn eigen seksualiteit graag wou integreren en dat ik hier ook juist anderen in wil begeleiden. Het leren werken met sensualiteit en seksualiteit, dit voelde helemaal kloppend. Wat mij zo aansprak bij de werkwijze van Guusje was het meer holistische en in combinatie met onder andere Tantra en natuurlijk haar eigen persoonlijkheid. Ik ben zo ontzettend dankbaar en vervult dat ik dit traject bij haar gevolgd heb. Ze is een pracht mens! Zo uniek hoe zij haar liefdevolle hart en ziel samenbrengt met al die mooie kennis die ze heeft verzameld. Naast dat ik dus heb mogen leren hoe ik als coach zijnde ook met deze onderwerpen kan werken, heb ik zelf ook nog veel mogen helen. En voornamelijk nog dieper thuiskomen in mijn lijf. Dat is het grootste cadeau die ik mezelf ooit heb kunnen geven. Ik neem het mijn hele leven mee. En hoe fantastisch dat ik mijn kennis en ervaring nu ook mee kan geven aan een ander. Elke week keek ik weer ontzettend uit naar de sessie met Guusje. Guusje staat ook echt naast je als mens, zo fijn! Elke keer voelde ik me weer meer verzacht, vervuld met liefde en empowered.
I thank you & I love you!

Myrthe de Jongh